ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТУ STIPENDIUM НА КОНГРЕСІ УАЄС

28 жовтня 2021 р. команда проєкту взяла участь у Конгресі Української Асоціації європейських студій (УАЄС) – 2021, присвяченому 20-річчю Програми Жана Моне в Україні. Окрім представників вітчизняних ЗВО-реалізаторів проєктів напряму Жан Моне на пленарних сесіях з доповідями виступили Ґіорґіос Дімітракополос, колишній депутат Європейського Парламенту, колишній віце-Президент Європейського Парламенту,  Антоніо Фонтеллес де Ліма, офіцер проєктів Жана Моне, Виконавче агентство з питань освіти та культури (EACEA), Сергій Шкабко, державний експерт експертної групи з європейської інтеграції Директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти і науки України, Світлана Шитікова та Петро Крайнік, Національний Еразмус+ Офіс в Україні.

 

Координатор проєкту «Stateinternationalpublic: European values and norms determining interdisciplinary university module (STIPENDIUM)» Тетяна Костюк виступила з доповіддю, в якій презентувала візитівку проєкту з його основною метою та завданнями, розповіла про досвід впровадження проєкту в умовах очного та дистанційного навчання, підняла низку питань до обговорення з колегами про особливості реалізації проєктів в умовах пандемії COVID-19, відповіла на питання колег.

Конгрес тривав 28 і 29 жовтня, виступило понад 20 осіб, які беруть участь у формуванні політики реалізації проєктів напряму Жан Моне програми Еразмус+, безпосередньо є реалізаторами цих проєктів в Україні, а також представники органів державної влади. В рамках другого дня Конгресу було проведено 2 Школу УАЄС для молодого науковця 2021.  

В рамках Конгресу учасники також беруть участь в укладенні колективної монографії «Європейські студії у світі: уроки для України», вихід друком якої заплановано на початок 2022 року.